Mobiel platform voor Proximity Marketing

altijd bij je klant in de buurt

Met een webshop bereiken retailers consumenten op afstand. Met de komst van mobiele technologie wordt die afstand weer kleiner.

Smartphones weten waar het winkelend publiek zich bevindt - met behulp van GPS en/of iBeacontechnologie is je telefoon 'location aware'. En wanneer je als shopper in de buurt bent, ontvang je relevante aanbiedingen en gerichte productinformatie, direct op je mobiele telefoon.

Proximity Marketing
Alles wat te maken heeft met marketing op basis van nabijheid wordt ook wel Proximity Marketing genoemd. Het is één van de laatste ontwikkelingen in het snel veranderende landschap van de digitale detailhandel: de aandacht van de consument trekken op het moment dat deze in de buurt is of in de winkel staat. Het biedt retailers (maar bijvoorbeeld ook horeca uitbaters en evenementorganisatoren) de mogelijkheid om de ervaring van een bezoek aan de website te combineren met de aanwezigheid in de fysieke winkel. Denk je bijvoorbeeld in dat je - via de mobile app - op de hoogte wordt gebracht van een kortingsactie voor één van je favoriete producten, net als je langs een filiaal van de retailketen loopt.

Het Seabiscuit Mobile platform heeft een aantal modules waarmee je Proximity Marketing in de praktijk kunt brengen.
 

Voorbeeldfunctionaliteiten

  • iBeacon: plaats op strategische plekken in de winkel of shoppingmall iBeacons en verstuur pushberichten wanneer geïnteresseerden in de buurt zijn
  • Geofencing: bereik je doelgroep wanneer ze het winkelcentrum op 200 meter genaderd zijn
  • e-vouchers: verstuur een tijdgebonden korting naar passerend publiek
  • indoornavigatie: begeleid het winkelend publiek tot aan het product in het schap