Innovatieve mobile apps tijdens SAIL 2015

Innovatieve mobile apps tijdens SAIL 2015
18 aug 2015

De provincie Noord-Holland heeft speciaal voor SAIL Amsterdam samen met Praktijkproef Amsterdam een zogenoemde Superroute app ontwikkeld, die bezoekers de meest actuele reisinformatie naar de gekozen bestemming geeft.

Tijdens SAIL wordt flinke drukte verwacht in en om Amsterdam. De organisatoren adviseren met het openbaar vervoer te reizen, maar automobilisten kunnen met de Superroute app ook de drukte omzeilen. Zij worden automatisch naar een P+R locatie genavigeerd, waarvandaan ze vervolgens de beste aansluitende bus- metro- of tramroute naar de gekozen SAIL-bestemming kunnen nemen.

De app houdt de actuele bezetting van de P+R locaties, tijdelijke wegafzettingen en alle ad-hoc maatregelen van gemeente, politie en verkeerscentrales constant bij.

De bereikbaarheidsportaal en Superroute app zijn ontwikkeld in het kader van de Praktijkproef Amsterdam. PPA is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat, stadsregio Amsterdam en provincie Noord Holland. PPA test op grote schaal innovatieve methodes om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen.

Het Eindhovense Ciber Mobile gaat locaties en schepen uitrusten met iBeacons. Een selectieve groep genodigden kunnen met de speciale Ciber Tailship App relevante informatie ontvangen. De app zal informatie verschaffen over de schepen, locaties en objecten in de omgeving van de iBeacon.Ook de officiele SAIL app werkt met (long range) beacons. Bezoekers krijgen over een tiental bijzondere schepen nadere informatie zodra ze in de buurt zijn. De beacons hebben een bereik van 300 tot 350 meter hebben. Aan beide kanten van de zogenoemde tallships worden beacons geplaatst, waardoor ook de toeschouwers op de kade van het soms wel 400 meter brede Noordzeekanaal worden bereikt.

Hoog in de mast van de Bark Europa zal een webcam worden geïnstalleerd die u live overzichtsbeelden uitzendt. De toeschouwer krijgt via de SAIL app een link naar deze beelden zodra de Europa langs vaart.

SAIL Amsterdam 2015 vindt plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus 2015.Bron: Redactie Emerce, www.emerce.nl