NIEUWS OVER MOBILE

Schiphol-app een van de eerste met indoornavigatie in Nederland
25 jan 2016

Navigatie apps, d.w.z. apps om je van A naar B te helpen zoals Google Maps en Tom Tom (en dan niet de complete systemen), zijn al lange tijd veel gebruikt.
Apps die je in gebouwen de weg wijzen zijn nu in opkomst. Ook de locatie-apps van Seabiscuit Mobile kunnen met indoornavigatie worden uitgerust. Op vliegvelden en grote treinstations biedt dat veel gemak. Maar ook in winkelcentra en scholen heeft indoornavigatie toegevoegde waarde. In Nederland is Schiphol een vanzelfsprekende locatie om een app met indoornavigatie en locatiegbonden pushberichten te lanceren. Bezoekers van de luchthaven krijgen hiermee een persoonlijke navigatie-assistent.

Hoe lang duurt het om naar de gate te lopen? Waar is die en is er nog tijd voor koffie of een restaurantbezoek? Tot nu toe was dat vooral gokken of hoofdrekenwerk. De nieuwe Schipholapp vertelt echter precies welk bochtje of welke trap iemand moet nemen voor de snelste route naar zijn bestemming, meestal de gate.

Indoor wayfinding, wat de technische aanduiding is voor de nieuwe functioaliteit, kan niet bestaan zonder nauwkeurige locatiebepaling. En dat kan niet met GPS. Daarom hebben professionele installateurs afgelopen najaar in totaal tweeduizend beacons opgehangen, bakens die Bluetoothsignalen versturen en ontvangen.

Het beaconnetwerk kan behalve voor iets simpels als wayfinding ook worden ingezet voor interne operationele doelen van Schiphol zelf. “Denk aan passenger flow tracking of zien waar personeel zich bevindt of asset tracking.” Bijvoorbeeld de baggagewagentjes.